dilluns, 8 de novembre del 2010

Com ha acabat el mercat (2)

Bundesliga

Molts de vosaltres potser no seguiu la lliga alemanya, més enllà de veure quins resultats obté el Bayern de Munich. Doncs bé, a mi d'ençà uns anys, cada vegada m'interessa més i la trobo més atractiva. No té res a veure amb el tòpic que els alemanys tenen el cap quadrat, és a dir, són molt disciplinats. A continuació us faig cinc cèntims dels traspassos d'aquest any.

Primer de tot, dir que a la Bundesliga s'han gastat 158 milions d'euros (199 jugadors fitxats), la quarta amb més despesa per darrera de la Premier, el calcio i la lliga espanyola. Això són 90 milions menys que la temporada anterior, clar que encara falta el mercat d'hivern.

El Bayern de Munich no ha gastat ni cinc. Ha recuperat cedits com el central Breno o un interessant Kroos, que va fer bona temporada al Leverkusen. En l'apartat de baixes, ha marxat Luca Toni (Gènova) amb la carta de llibertat i ha traspassat al migcampista Sosa.

El Schalke 04 ha estat, sens dubte, un dels equips que més ha mogut el mercat, tot i que això no li acaba de funcionar, de moment. En l'apartat de fitxatges (s'ha gastat 36 quilos), com ja sabeu, destaca Raúl, Jurado (va costar 13 quilos) i Huntelaar (14 milions). Però també destaquen noms com el central Metzelder (Madrid), el jove central de només 18 anys Papadopoulos (Olimpiakos), el japonès Uchida, també defensa, o el lateral esquerrà Sergio Escudero (Reial Múrcia) també molt jove i amb futur.

Les baixes, però, també són sensibles. Ha perdut al davanter Kuranyi (Dinamo de Moscú), una referència en punta; el defensa Westerman (Hamburg) i, sobretot, el lateral dretà, Rafinha (Gènova) a qui va vendre per 9 milions.

El Werder Bremen té alguns noms destacats, però poc moviment. Ha fitxat el davanter austríac Arnautovic (Twente, havia estat a l'Inter), a Silvestre gratis (Arsenal) i el migcampista Wesley (Santos). En l'apartat de baixes, sens dubte, destaca la d'Ozil (Madrid), però també la del davanter Rosenberg (Racing Santander).

El Bayer Leverkusen ha vist com tornava Ballack a preu zero. S'ha gastat quasi 6 quilos en jugadors desconeguts i tampoc ha perdut res destacable.

Al Borussia Dortmund destacar el ja comentat Kagawa (una de les revelacions a la Bundesliga) en l'apartat de fitxatges i la baixa de Nelson Valdez que ha fitxat per l'Hércules per 3,5 milions d'euros (fitxatge que no entenc. Perquè considero que tenia prou mercat per anar a un equip amb més potencial).

I, finalment, comentaré l'Stuttgart. Perquè, a banda d'haver venut a Khedira per 14 quilos, i la retirada del porter Jens Lehmann (tot i que ha fitxat per un equip mediocre), ha fitxat a Molinaro (Juventus) i a Mauro Camoranesi.

Altres fitxatges destacats han estat el de Diego (Juventus) al Wolsfburg.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada