dilluns, 6 de setembre del 2010

Com ha acabat el mercat

Fa pocs dies s'ha tancat el mercat de fitxatges. I en el pròxim text pretenc fer un anàlisi de com ha anat. Els fitxatges a destacar, com se'ls gasten les lligues i els clubs, etc. Avui, analitzo la Premier i la lliga italiana.

Top equips

Primer de tot, destacar que el Manchester City ha estat l'equip que més diners s'ha gastat amb un total de 145 milions d'euros, seguit pel Madrid amb 81 i el Barça 69,5. Tot seguit, sorprèn veure la Juventus amb 56,5 milions i, sobretot, el Rubin Kazan amb 43,3. Aquests dos últims s'expliquen pel fet de la mala temporada de la Juve que no va entrar ni en zona Champions i l'auge que està agafant la lliga russa, on cada vegada hi van a jugar més jugadors de renom (hi ha molt caler a Russia. Ja ho deia en Montes "El oro está en Moscú" jajaja).

Premier League

Ha estat la lliga top en compres. S'han gastat 434 milions d'euros en aquest mercat estiuenc. Ull perquè els equips gasten molts calers, però no sempre estan sanejats i, sinó, recordar perquè va baixar el Portsmouth la temporada passada.

L'Arsenal presenta força canvis, sobretot, en defensa. Han marxat Sol Campbell (fitxat pel Newcastle), Senderos (Fulham), Gallas (Tottenham), Silvestre (tots ells gratis) i, per això, ha fitxat un interesantíssim Kolscieny (Lorient) i un correcte Squillaci (Sevilla). També ha comprat per 4 milions a Wellington Silva (Fluminense), una jove promesa brasilenya.

El Manchester United ha tingut més moviment. Cessió de molts joves i fitxatge de joves. A destacar Chicharito Hernández (Chivas) i Bebé (Vitoria Guimaraes).

El Manchester City ha tirat la casa per la finestra. Yaya Toure, Silva, Balotelli, Milner o Kolarov han estat els grans fitxatges.

El Liverpool ha estat més moderat. Amb jugadors que han arribat gratis com Joe Cole, Jovanovic (Standard de Lieja) i pagant per Poulsen (Juventus), Raul Meirelles (13 milions del Porto) i Konchesky (Fulham). Però ha perdut Mascherano, Benayoun (Chelsea) i ha cedit a Aquilani (Juventus) i Degen (Stuttgart).

I el Chelsea amb poc moviment. Altes de Benayoun i l'internacional brasiler Ramires (Benfica per 22 quilos). També destacar el fitxatge del jove porter croat Delac de només 17 anys i que ja he vist i pinta molt bé. Baixes: Ballack (Leverkusen), Joe Cole, Belleti i Deco al Fluminense i Carvalho.


A destacar fitxatges com Ben Arfa (Newcastle), un jugador boníssim, però amb poc cap que no acaba d'explotar; Gudjohnsen (Stoke City); Gyan (Sunderland per 16 milions), l'ivorià que va fallar el penal del Mundial contra Uruguai; al Tottenham Van der Vart i Sandro (Internacional de Porto Alegre) que s'incorpora ara que farà 18 anys i cal seguir; Hleb i Zigic al Birmingham.

El Calcio, deu ni do

La lliga italiana ha estat la segona amb més despesa amb més de 300 quilos. Destaca que l'Inter de Milà ha guanyat 44 milions. No ha comprat pràcticament res. Només destacar al porter Castellazzi (Sampdoria) que ve a substituir la retirada de Toldo. I ha venut secundaris: Quaresma (Besiktas), el xilè Luís Jiménez (Ternana), Balotelli i Burdisso (Roma).

La Juventus ha fitxat molt, però també s'ha desfet de jugadors interessants. Ha fitxat al central Bonucci (Bari), el porter Storari, el lateral de la Roma Marco Motta, el migcampista serbi Krasic (CSKA Moscú), la cessió d'Aquilani o la compra del davanter Quagliarella (Nàpols) i Simone Pepe (Udinese). S'ha desfet de Diego (Wolfsburg), ha marxat a Arabia Cannavaro, ja no hi és Trezeguet, ha venut Poulsen, Camoranesi ha anat a l'Stuttgart i la jove promesa Giovinco ha estat cedida al Parma.

La Roma ha fitxat, sobretot, davanters. Destaquen Adriano i Borriello (Milà). També ha fitxat Burdisso (que ja tenia cedit la temporada passada i serà titular). També destacar l'extrem Simplicio (Palerm). I entre els que han marxat destaca el lateral esquerre ja veterà Tonetto, el lateral dret Marco Motta (Juventus) i el jove de la pedrera Cerci, mig esquerre (Florència).

El Milà és qui s'ha espavilat a última hora. Però ha fitxat a preu de ganga. En total només s'ha gastat 28 quilos, tot i que caldria sumar els 24 que pagarà la temporada vinent al Barça per Ibrahimovic. Com no, destaquen els fitxatges d'Ibrahimovic i Robinho. Però també ha fitxat el central colombià i veterà, Yepes (Chievo), torna de cessió el porter Amelia i té cedit un interessant Kevin-Prince Boateng (Gènova). A canvi, ha venut el porter Storari a la Juve (crec que va jugar al Llevant) i ja no comptarà amb Borriello, Favalli, Beckham, Dida, Huntelaar (Schalke 04) o Kaladze (Gènova).

Altres fitxatges interessants són: Maccarone del Siena al Palerm; el davanter uruguaià Cavani del Palerm al Nàpols; Luca Toni al Gènova; el defensa Chico ex-Barça i Almèria al Gènova; Miquel Veloso de l'Sporting de Lisboa al Gènova; el lateral Rafinha del Schalke al Gènova; i Hernanes del Sao Paulo a la Lazio.

4 comentaris:

  1. Felicitats per l'exhaustiu anàlisi del 'mercatto'.

    Tot i que fa dies que estic una mica en 'fora de joc' pel què fa al mercat de fitxatges i sense considerar-me cap especialista amb futbol internacional, intentaré fer algun comentari que escapi del to dels clàssics: si en Sol Campbell és el de les sopes o si en Rafinha és l'amic d'en Torrente... ;-)

    En quant a la Premier League, continuo veient al ManU i Chelsea un xic per sobre de la resta (tot i no haver-se reforçat com semblaria que ho haurien de fer els dos equips punters). M'agradrà veure especialment com reacciona el Chelsea davant les baixes de Carvalho, Ballack i sobretot, Joe Cole. També unes de les atraccions és veure si la inversió que ha fet el ManCity li serveix per completar un equip competitiu (sóc de l'opinió que trigarà 1/2 anys a aconseguir-ho). A l'Arsenal, tot i retenir a Cesc, el continuo veient com l'enterna promesa (no obstant se li ha de continuar aplaudint l'aposta pel bon joc de Wenger). I finalment, auguro una gris temporada al Liverpool després de la marxa de Benítez, Mascherano i companyia. Veig que en Gudy (que ens va 'donar' una Champions) encara volta per terres angleses...

    Al Calcio, pot ser interessant la 'lluita milanista' entre un Inter que ha pogut retenir a les figures (Maicon, Milito, etc.) que li van donar una Champions i una Lliga vs un Milan que s'ha reforçat amb uns noms que impressionen (Ibra, Robinho) però que caldrà veure quin rendiment ofereixen! Veure si els fitxatges de Roma i Juventus els permeten està en la lluita pel títol, que a dia d'avui el veig més pròxim a Inter que a cap altre.

    ResponElimina
  2. Collons quin anàlisi més exhaustiu, llàstima que aquests 3 mesos que em kden per terres kiwis no podré seguir res de futbol!

    En Miquel Veloso aquest del Gènova l'acabo de fitxar pel taradell del hattrick!

    La lliga italiana m'importa 4 pepinos...són 4 desgraciats amb spaghetis engominats al cap que només pensen en destruir joc. Interés zero per mi!

    A veure si fas un anàlisi dels fitxatges del Taradell, encara q sigui en privat! M'han dit que hi ha jugadors joves de qualitat, així com velles glòries que tornen a jugar de carrilers o a la porteria!

    ResponElimina
  3. ostre aquest de nova zelanda s'ha convertit en un patxi punyal en potència, o millor, un "patxini punyalini". Apa seguiu analitzant el futbol que aquestes altures la penya bufanda ja us deu està fotent una pallissa al uefa fantasy league

    ResponElimina
  4. Vaig a fotre l'equip de la uefa. Tinc pendent analitzar el mercat francès, alemany i alguna coseta del rus, que ha fet molts fitxatges.

    Tard o d'hora el faré.

    ResponElimina