dilluns, 11 d’octubre del 2010

Montenegro

Jornada de seleccions aquests dies. I aprofito per parlar d'una selecció emergent. Montenegro.

Segurament, només ens sonaran dos noms de futbolistes montenegrins. Dejan Savicevic i Mijatovic. Doncs bé, cal saber que el primer, a més d'ex-Milan, és el president de la Federació de Futbol de Montenegro. I, llavors, potser entendrem perquè aquesta selecció està fent tant bona fase de classificació per l'Eurocopa. Tres victòries en tres partits.

Potser no us sorprendrà, però cal recordar que en la fase de classificació per al Mundial només va guanyar un partit. Això sí en va emptar 6 i en va perdre només tres, en un grup on hi havia Bulgària i on es van classificar Itàlia i Irlanda (que perdria la repesca amb França).

És una de les seleccions que està creant més expectatives. País de només 630.000 habitants, no ha destacat mai d'ençà de la seva independència en el món del futbol. Sobretot, perquè fa uns anys competia juntament amb Sèrbia o l'antiga Iugoslàvia. De fet, es va independitzar el 2006 i oficialment com a selecció va debutar en les classificatòries del Mundial l'any 2008. Només ha disputat una vintena llarga de partits internacionals.

Ocupa la posició 34 en el rànquing mundial. No disposa de jugadors de nivell extraordinari, però s'està creient que pot assolir alguna cosa més que tres o quatre victòries. Aquest dimarts juga a Wembley contra Anglaterra i els donarà feina.

Destaquen dos noms a la selecció de Montenegro. Jovetic, la gran figura. Jove (només 20 anys) migcampista ofensiu amb molta qualitat i que s'ha lesionat greument fa uns mesos (lligaments creuats). Juga a la Fiorentina.

L'altre és Marko Vucinic. Davanter de la Roma (m'agrada especialment) de 27 anys, molt ràpid i que cau molt a les bandes. Precisament, va marcar el gol de la victòria aquest cap de setmana davant Suïssa. Per mi és un golàs i la celebració sense comentaris.

1 comentari:

  1. Quin ull clinic q tens xaval! Pq no aprofites aquest knowledge per les apostes? We would already be rich my man!

    I prefer All Blacks rather than Black Mount.

    ResponElimina