dilluns, 22 de novembre del 2010

La febre groga

Completat un terç de la Bundesliga, m'aventuro a predir quin serà el proper campió alemany. El Borussia Dortmund. Potser m'equivocaré, però estic segur que no. I us diré perquè.

El Borussia Dortmund, a banda de liderar el campionat alemany a aquestes altures amb 7 punts sobre el segon (Mainz) i 14 respecte al Bayern Munich, és un equip  molt jove amb molts fonaments i amb prou recursos com per guanyar el títol. A continuació, us analitzo l'onze inicial:

Entrenador: Jurgen Klopp : Va arribar fa dues temporades (aquesta serà la tercera), després de protagonitzar tota la seva trajectòria futbolística al Mainz (fins i tot, com a jugador durant 18 anys, era defensa), equip a qui va pujar per primera vegada a la Bundesliga. Amb el Dortmund ja ha aconseguit que torni a ser un gran a Alemanya.

Porter: Weindenfeller: porter normalet. No destaca gaire, però aporta experiència (té 30 anys) a un equip molt jove.

Centrals: Subotic (serbi de 21 anys) i Hummels (alemany de 21 anys). Són els dos titulars i joveníssims. Estem parlant de dos jugadors que, sens dubte, seran titulars indiscutibles en les seves seleccions. Amb bon domini del toc, molta altura (més de metre noranta) i molt futur. Només perquè ho sàpigueu, al segon, el Bayern de Munich el va descartar, quan era seu. I ara segur que el voldria per substituir veterans com Demichelis o Van Buyten.

Laterals: Dos laterals correctes, que no destaquen molt, però són força complidors. El polac Piszczek de 25 anys i l'alemany Schmeizer de 22 anys. Destacar, però, que han fotut el lloc a dos veterans com Dede i Owomoyela.

Mig del camp: Destacar diversos noms amb molt de futur. Primer de tot. Nuri Sahin (22 anys). Serà el pròxim organitzador de Túrquia. Té molt de criteri i quan funciona ell, funciona l'equip. Se'n sentirà a parlar.

Grosskreutz: volant esquerre. És molt incissiu. Tot i que és dretà, l'he vist per l'esquerre fent la diagonal cap al mig per tenir posició de xut. Només 22 anys. Bon element.

També juga Sven Bender de només 21 anys. No l'he vist gaire. O Blasczykowski de 24 anys.

Mario Götze. Només té 18 anys i es diu d'ell que és la gran promesa alemanya, per davant d'Ozils, Marko Marin, Mullers, etc. De fet, amb 18 anys ja és titular indiscutible al Dortmund i el seleccionador Joachim Low ja ha dit que el convocarà (si no ho ha fet ja). Jo l'he vist jugar per la dreta.

Davantera: a davant hi ha força armament. A banda del japonès Kagawa, de qui ja hem parlat a la peixera i que està sent la revelació de la Bundesliga pel fet que només va costar 350.000 euros, hi ha un jugador que amb el seu joc forma una gran dupla. Es tracta del paraguaià Lucas Barrios de 26 anys (bé paraguaià perquè s'hi va nacionalitzar, perquè de fet és argentí). Jugador que ja em va agradar al mundial, molt fort i corpulent i que va molt bé de cap.

A banda d'aquests dos noms, cal destacar a l'egipci Mohamed Zidan. Un gran davanter que fa quatre temporades jugava al Bremen. Després va passar pel Mainz i Hamburg i en la primera temporada al Dortmund es va lesionar greument (lligaments creuats). Ara comença a entrar en joc. Té 28 anys, però és un tros de davanter.

I també destacar el jove polonès Lewandowski. 22 anys.

P.D.: Aquesta tarda mentre escrivia el text, he llegit que Christian Nerlinger director esportiu del Bayern de Munich diu que l'equip muniquès dessisteix del títol de lliga i es centra en entrar en Champions. O veu el seu equip molt malament o veu al Dortmund molt fort.

1 comentari:

  1. Transcorregudes 27 jornades, continua sent bona la predicció del mag vimojo: Borussia Dortmund líder amb 7 punts sobre Bayer Leverkusen (de Sami Hyppïa, Mickael Ballack i sobretot del clàssic Tranquillo Barnetta) i 12 sobre Ernesto de Hannover 96 (que ha guanyat clarament al Shalke 04 i Mainz 05...baaah!). ;-)

    A seguir alimentant la peixera!

    ResponElimina