dilluns, 9 d’agost del 2010

Primeres impressions

La peixera del futbol s'estrena avui. No hi ha cap objectiu concret. Només posar per escrit sensacions que deixen alguns partits de futbol o jugadors. És a dir, deixar constància per escrit d'alguns comentaris que els meus amics ja han sentit en primera persona.

Tot i que fa quatre dies que es va acabar el Mundial, la competició ja s'ha iniciat en molts països. A Espanya arribarà a finals de mes. No donaré cap detall de quina pretemporada estan realitzant equips com el Barça i el Madrid perquè estan fent molts canvis i usant molts joves. Però, del cap de setmana, aportaré dos noms a qui caldrà seguir. Encara és molt d'hora i tot just els he vist poc. Però quedeu-vos amb aquests: Sergio Escudero i El Hamdaoui.

El primer apunta molt bé. Només té 20 anys i procedeix del Reial Murcia. Acaba de fitxar pel Schalke 04 de Felix Magath i comparteix vestuari amb Raúl. Es tracta d'un lateral esquerre amb molt bones maneres. Aquest dissabte va debutar en la Supercopa alemanya contra el Bayern de Munich. Va jugar més de mitja hora a la segona meitat i es va mostrar molt agosarat, pujant per la banda i amb qualitats tècniques. Caldrà seguir-lo. Aniré comentant pròximes actuacions seves, però si evoluciona i crec que ho farà, tenint en compte que ve de Segona B, podríem estar parlant d'un futurible a la selecció espanyola (que precisament, sempre té dificultats en trobar laterals esquerres).

El Hamdaoui és un davanter marroquí més entrat en anys. Ha fitxat per l'Ajax procedent de l'AZ Alkmaar i si rendeix com en aquesta primera jornada se'n sentirà a parlar. Dos golassos va fer aquest diumenge contra el Groningen. Juntament amb Luisito Suárez a la davantera, fotaran feina. També cal seguir-lo per veure si no es flor d'una primavera, tot i que l'any passat ja va marcar 20 gols amb l'AZ. Per cert, a l'Ajax continua jugant Oleguer i titular com a central. I destacar el lateral esquerre que es diu Anita (podríem fer un joc semblant als que proposo a continuació).

La declaració: Amauri (davanter de la Juve) ha estat escollit per debutar amb la selecció italiana (és d'origen brasiler) i ha dit: "No penso cantar l'himne italià" (si jugués amb Espanya no tindria aquest problema).

Per acabar, encetarem els dos primers jocs. D'una banda, buscarem l'onze inicial de futbol amb referències alimentàries. I, de l'altra, l'onze inicial d'estats d'ànim.

Alimentació: Kraft (porter B. Munich), Moritz (mig Schalke 04), Macarrone (davanter Siena)
Estats d'ànim: Contento (lateral esquerre B. Munich), Tranquilo Barnetta (mig suís).

Per cert, un recordatori a Dani Jarque. Un futbolista ja consagrat que, segons el meu parer, hagués emigrat de l'Espanyol, fitxat per algun club important tipus València o At. Madrid. O sinó hi havia central perico per anys. 

Per acabar, us deixo una celebració de gol força original.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada